Fransk og fruktig løksuppe ( 30-40 min)

Fransk løksuppe med mye frukt (vin)

4 gule løk

4 hvitløksfedd

2 ss smør

1ts sukker

1 ts tørket timian eller 2 ss hakket fersk timian

1 liter hønse eller grønnsaksbuljong ( 1 terning+vann)

2 dl hvitvin ( og 1 dl til kokkens glass for inspirasjon…)

pepper ( salt er ikke nødvendig, da det er mye salt i buljongterningen)

Slik gjør du:

  1. Skrell og kutt løk i lange tynne skiver.
  2. Skrell og hakk hvitløk i bittesmå biter.
  3. Stek løken blank og myk ( men ikke brun) i 2 ss smør. Tilsett hviløken og timian i den siste steketiden.
  4. Tilsett sukker, buljong og vin.
  5. Kok suppen i 15 min. Smak til med pepper.
  6. Kok suppen til 10 min og servér sammen med hvitløksbrød. Eller:
  • Sett ovnen på 225℃
  • Fordel suppen i 4 ildfaste former
  • Legg en skive brød i hver form og dekk den med ost ( gruyère, vellagret ost eller pizzaost)
  • Stek til osten er gyllen på toppen. Pynt med fersk timian.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s