Mammas løksuppe med laurbærblad ( 30 min)

Løksuppe uten hvitløk for 4 personer.

6 gule løk

2 ss smør

2 ss sukker

1ts salt

1 ts tørket timian eller 2 ss fersk hakket timian.

1 dl hvitvin ( og 1 dl til eget glass som inspirasjon☺ )

1 liter hønsebuljong (eller grønnsaksbuljong)

2 laurbærblad

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 275℃
  2. Skrell og kutt løken i tynne skiver.
  3. Stek løken i smeltet smør i en stor gryte. Dryss sukkeret over og stek til løken er myk og blank. Den skal ikke bli brun. 
  4. Tilsett vin, buljong og laurbærblad og la suppen koke i 15 min. Smak til med hvit pepper.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s