Quiche/ Pai (70 min-100 min).

IMAG2545

Paideig:

4 dl hvetemel

125 gram margarin/smør

½-1 egg ( eller bare eggeplommen)

½ dl fløte eller vann

Instruksjon:

  1. Hakk sammen mel og smør til en kornete( porøs) masse.
  2. Tilsett egg og fløte/vann.
  3. Legg deigen kaldt i kjøleskapet i 30-60min.
  4. Skjevle ut deigen og lag det du vil med den ( tarteletter, pai, quiche)
  5. Stekes i midten av ovnen på 225-250 grader. ( 40 min med stor pai, men kortere tid med små biter).

Feitere, men enklere deig:

4 dl hvetemel

200 gram margarin/smør

5 ss vann

Ulike typer innhold til Quiche:

  • Kyllingquiche: 1 boks med créme fraiche, 3 egg, 3 stekte kyllingfilé i små biter, tomatbiter, purre, mais…Revet ost røres inn og legges litt på toppen.
  • Tunfisk: 1 boks med créme fraiche, 3 egg, 1 boks hakket tunfisk i vann, litt fiskekrydder ( sitronpepper e.l), lime stekes som garnityr på toppen. Revet ost røres inn og legges litt på toppen.
  • Skinke: 1 boks med créme fraiche, 3 egg, tomatbiter, skinkebiter, mais, purre, pepper, revet ost røres inn og legges på toppen.
  • Bacon: 1 boks med créme fraiche, 3 egg, stekt bacon i småbiter, mais, tomatbiter. Revet ost røres inn og legges litt på toppen.

Pynt pai med: Paprika delt i skiver, tomater osv…

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s