Scones 16 stk ( 15min)

IMG_1326

Scones

8 dl hvetemel

1 ts salt

4 ts bakepulver

100 gram margarin/ smør

3 ½ dl melk

Instruksjon:

  1. Sett på ovnen; 250℃
  2. Bland mel, salt og bakepulver.
  3. Smuldre i margarinen
  4. Rør inn kald melk.
  5. Del deigen i 4 store boller.
  6. Skjevle hver store bolle til fire flate “pannekaker” på 1,5-2 cm i høyde.
  7. Del hver “pannekake” som en pizza i 4 deler.
  8. Prikk kver scones med en gaffel.
  9. Smør hver scones med egg før de stekes i midten av ovnen i 10 min.
  10. Snu alle scones. Stek i 2 min til før de tas ut av ovnen.

Tips: Anbefaler at du erstatter en kopp av hvetemelet med en grovere type mel. F.eks grov sammalt hvete.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s