Isenskjolds banankake

Ingredienser:

75 gram romtemperert smør ( smøresmør eller melange)

2 dl sukker ( eller litt mindre dersom bananene er veldig modne)

2 egg

4 ss helmelk ( eller lettmelk)

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

2 modne bananer

2,5 dl hvetemel ( eventuelt noe durum mel)

Valgfritt: Rosiner ( tilsettes på toppen av kaken rett før du setter den i ovnen. Dersom du ønsker rosiner da…)

Serveres: Alene eller med is/ krem/ vaniljesaus.

Slik gjør du:

  1. Smør en 22cm ( diameter) kakeform eller to små brødformer.
  2. Sett ovnen på 175 grader
  3. Ta frem bakemaskinen og sett i vispen som visper krem. Rør sammen smør og sukker, så det blir hvitt.
  4. Rør i egg, så melk.
  5. Rør i to godt moste modne bananer.
  6. Tilsett vaniljesukker og bakepulver.
  7. Rør i melet til slutt.
  8. Stek kaken i ca 35 min dersom du bruker en kakeform på 22 cm. Bruker du to små brødformer må du sjekke om kaken er ferdig ved å sette en gaffel ned i kakene når du tror den er ferdig. Får du noe “kliss” på gaffelen, så er den ikke helt ferdig enda.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s