Brun saus

Saus til kjøttkaker, benløse fugler, kjøttpudding, stek og andre typisk norske retter.

Saus til 2 personer

Ingredienser:

2 ss smør

2 ss hvetemel

5dl kjøttbuljong/kraft

1/4 ts salt

1/8 ts svart malt pepper

Slik gjør du:

  1. Smelt og brun smør i stekepanne. Tilsett så hvetemel og brun også dette over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
  2. Spe med varm buljong/kraft, og rør godt mellom hver gang du sper. ( å spe= ta litt om gangen)
  3. La sausen småkoke i ca 10 min.
  4. Smak til med salt og pepper. ( Bruk lite salt, så lever du lenger!)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s