Karrisaus

Karrisaus til kylling eller risretter. 2 personer. Anbefales! Enkel og god saus. 

Ingredienser:

1 dl finhakket løk

50 gram smør

2 ss karri

2 ss hvetemel

5 dl kyllingbuljong

1/2 dl kremfløte

1 ss nypresset sitronsaft

salt 

svart malt pepper

Slik gjør du:

  1. Kok opp kyllingbuljong i en kjele og sett denne til side.
  2. Finn en annen kjele ; fres løk og karri i smøret over svak varme. Løken skal ikke bli brun, men blank og myk.
  3. Tilsett melet i kjelen med løk og rør godt.
  4. Spe med buljong og rør godt. ( = Hell litt og litt av buljongen over i kjelen med løk mens du rører mye)
  5. Kok sausen.
  6. Tilsett fløte, sitronsaft, salt og pepper. Rør godt og la det hele bli varmt før du serverer. 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s