Tante Berit´s vaniljehorn

image
PS: Lag mange av disse! Dobbel oppskrift… Frys de ned i poser slik at du kan varme de opp i mikroen når du får gjester. Lukter og smaker himmelsk!

Ingredienser:

  • 250 gram margarin
  • 4 dl melk
  • 50 gram fersk gjær
  • 100 gram sukker
  • 2 egg
  • 850 gram hvetemel

+Vaniljekrem ( ferdig fra TINE) eller lag selv.

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret på lav varme i en liten kjele.
  2. Ta kjelen av komfyren og hell i melken.
  3. Når smør+melk har 37 grader ( lukent for fingeren din), så rører du inn gjæren.
  4. Hell vesken over i en bakebolle. Tilsett også egg og sukker. Rør godt sammen.
  5. Hell i litt og litt hvetemel. Deigen skal virke litt fuktig, men ikke klissete.
  6. La heve i 50 min
  7. Del deigen i 4. Skevles ut til 4 “pannekaker” på bordet og deles inn i 8 “pizzastykker”.
  8. Legg en vaniljekrem klatt nesten ytterst i hvert “pizzastykke” og rull de innover mot midten av “pizzaen”.
  9. Alle horn pensles med egg før de stekes. La de etterheve i 10 min før steking.
  10. Stekes litt lavt i ovnen på 225 grader i 8-9 min til de er gylne på toppen.
  11. Om nødvendig: snu hornene på slutten og la de steke i 2-3 min til.
  12. Legg horm til kjøling på en rist før servering ( eventuelt frysing)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s