Julekake: opprskrift til to brød

  • 500 g hvetemel
  • 2ts kardemomme
  • 150 g sukker
  • 150 g meierismør
  • 50 gram gjær
  • 3,5 dl melk
  • 250 gram rosiner
  • egg til pensling
  1. Bland mel, kardemomme og sukker i en bolle.
  2. Smuldre i smøret.
  3. Rør gjær ut i lunken melk
  4. Elt alt sammen
  5. La deigen heve i 45 min
  6. Tilsett rosiner og del deigen til to runde kaker.
  7. Legg kakene i to runde smurte former.
  8. La kakeke heve i 30-45 min
  9. Visp sammen et egg og pensle kakene.
  10. Stekes i nedre del av ovnen i 40 min på 200 grader.
  11. Server med smør og ost ( gulost og geitost) eller smør og sukker.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s