Loff, fletteloff eller rundstykker.

Grunnoppskrift:

3,5 dl lunkent vann

1 pk gjær

2ts salt

1 ss sukker

1 egg

ca 0,5 kg hvetemel ( eller litt mer)

Slik gjør du:

  1. Lunk vann og rør ut gjæren i dette.
  2. Tilsett salt, sukker og hvetemel. Rør til deigen er passe fast.
  3. Deigen hever under et kjøkkenhåndkle i ca 40 min.

Rundstykker?

  1. Del deigen i 25 små rundstykker.
  2. Lag et kryss i toppen av hvert rundstykke før du setter de til heving.
  3. Pensle med pisket egg og strø på sesamfrø ( eller valmuefrø)
  4. Stek på nedeste rille ved 250 grader i 12-15 min

Osterundstykker?

  1. Gjør som på rundstykkeoppskriften, men tilsett revet ost i deigen før du setter rundstykkene til heving.

Fletteloff?

  1. Del deigen i 6 pølser. Flett 3 og tre pølser til en fletteloff. Da har du 2 fletteloffer.

Eller:

  1. Del deigen i en liten deig og en stor. Lag en vanlig loff av den store. Lag to lange pølser som er ca 15 cm lengre enn loffen.
  2. Trinn de to pølsene og legg de midt på loffen. La de feste seg under loffen i endene slik at skjøten ikke synes.
  3. Etterhev loffen i 30 min.
  4. Pensle med egg og sesamfrø.
  5. Stekes på nederste rille i 225 grader o ca 30 min.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s